Mitä ottaa huomioon lasitetun terassin suunnitteluvaiheessa?

Hyvin suunniteltu lasiterassi sopii hienosti mihin tahansa rakennukseen. Joskus se tosin vaatii räätälöintiä, jolloin ”pakettiratkaisut” eivät tule kyseeseen. Me suunnittelemme ja asennamme myös tavallisesta poikkeavat rakenteet. Alla kuitenkin pari perusasiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon onnistuneen lasitetun terassin rakentamisessa ja jo suunnitteluvaiheessa.

Kestävän lasiterassin lähtökohdat

Terassia suunnitellessa kannattaa huomioida sen käyttötarkoitus ja priorisoida käytännöllisyyttä. Haaveiletko ylimääräisestä oleskelutilasta, viherhuoneesta tai suojaisasta ruokailutilasta? Suunnittele terassi niin, että se sopii käyttötarkoituksiisi. Lasitettuna terassia voidaan hyödyntää arjen lisäksi myös juhlassa.

Kestävän lasitetun terassin ehdoton edellytys ja lähtökohta on routimaton, liikkumaton pohja. Jos perustuksen pilareiden alla oleva maa routii myös maanpinta liikkuu, jolloin vaikutukset näkyvät terassilasituksen toimivuudessa. Tästä syystä lasitetun terassin pohjan onkin oltava täysin liikkumaton eikä se saa joustaa. Terassin pohjatyöt kannattaa tehdä erityisen huolellisesti, jolloin lasiterassi on mahdollisimman pitkäikäinen.

Jotta terassi olisi mahdollisimman turvallinen, kannattaa huomioida lattiakorot: terassin pinnan tulee kiinnittyä luontevasti lattiakorkoihin, jolloin terassille on turvallista astua. Lisäksi jos terassin putoamiskorkeus ylittää puoli metriä, on lasiterassilla oltava lain mukaan kaiteet.

Ottamalla huomioon jo rakennusvaiheessa esimerkiksi lasiterassin vaatimat kiinnityskohdat sekä terassipohjan routimattomuus voidaan varmistaa terassilasituksen sujuva asennus – ja lasituksen toimivuus ja pitkäikäisyys.

Tarvitseeko terassin lasitus luvan?

Rakennusmääräykset vaihtelevat kuntien välillä, joten lupa-asia kannattaa aina selvittää ennen rakennusprojektin aloitusta. Ennen terassin rakentamista on syytä tarkistaa omasta kotikunnasta, tarvitaanko rakentamiseen rakennus- tai toimenpidelupa. Asemakaavakin saattaa vaikuttaa terassin rakentamiseen, joten kannattaa ottaa yhteyttä rakennusvalvontaan. Oman kotikunnan nettisivuilta löytyvät yleensä kuntakohtaiset ohjeistukset vaadittaviin lupiin.

Kaikkein vaivattomimmin pääset lupaprosessissa eteenpäin, kun käännyt rohkeasti meidän puoleemme. Annamme vinkit toimivan ja käytännöllisen terassin suunnitteluun sekä tietoa oman kuntasi käytänteistä.

Terassilasitukset

Pyydä tarjous lasitetusta terassista

Glaso Oy on vuonna 2021 perustettu lasirakentamiseen erikoistunut yritys. Vaikka yritys itsessään on nuori, on meille kertynyt yli 15 vuoden kokemus alalta. Meiltä saat terassilasien lisäksi myös esimerkiksi lasikaiteet, lasikatot, lasiseinät sekä pesu- ja saunatilojen lasitukset. Lasitusratkaisuissa käytämme laadukkaita materiaaleja lasialan johtavilta valmistajilta, kuten Lukkan, Q-railing ja Roca. Palvelemme yksityishenkilöitä, yrityksiä sekä rakennusliikkeitä Pirkanmaan alueella.